Corona maatregelen

Verdere versoepeling coronamaatregelen

De verplichte anderhalve meter is vervallen en maakt plaats voor ‘gepaste afstand’. Wij willen onze samenkomsten zo invullen dat er ruimte is voor zo veel mogelijk en zo veel mogelijk mensen, waarbij we rekening houden met onze verantwoordelijkheid naar  elkaar en de samenleving.

Wij maken in de Ontmoetingskerk GEEN gebruik van een coronatoegangsbewijs; iedereen is welkom bij ons in de kerk! Wel vragen we u bij (coronagerelateerde) klachten thuis te blijven. Via kerkdienstgemist.nl kunnen we de dienst goed blijven volgen.

In de kerkzaal krijgt u geen plaats (meer) toegewezen, u kunt gaan zitten waar u wil, met het volgende in het achterhoofd:

Omdat we ruimte willen bieden aan hen die het op prijs stellen op 1,5 meter afstand te kunnen zitten, zijn de achterste rijen van de kerkzaal nog op 1,5 meter en daar houden we 3 stoelen afstand tussen elkaar.

De overige rijen staan nu iets minder dan 1,5 meter uit elkaar en daar houden we 2 stoelen tussen huishoudens.

We zingen normaal (uit volle borst 🙂 en in de kerk kunnen gaven voor de collecte bij de uitgang gegeven worden. 

Koffiedrinken doen we voorlopig alleen buiten. Wanneer we binnen koffiedrinken, lopen mensen door elkaar, houden geen afstand, dat is onverantwoord. We ontsmetten onze handen bij binnenkomst en handen schudden doen we nog even niet.

Ná 1 november bekijken we in hoeverre we deze maatregelen aan kunnen/ moeten passen. 

 Zo is er waarschijnlijk voldoende ruimte in de kerkzaal en kan iedereen zich veilig voelen. We zijn dankbaar dat er steeds meer kan!

Nog even op een rijtje:

  • GEEN coronatoegangsbewijs nodig
  • Bij (coronagerelateerde) klachten thuis blijven (u kunt de kerkdienst volgen via Kerkdienstgemist.nl)
  • Handen ontsmetten bij binnenkomst
  • U kunt zelf een zitplaats kiezen
  • De achterste rijen stoelen van de kerkzaal staan 1,5 meter uit elkaar, 3 stoelen afstand tussen huishoudens (deze plaatsen zijn voor hen die 1,5 meter afstand willen houden)
  • Overige rijen stoelen iets minder dan 1,5 meter uit elkaar, 2 stoelen tussen huishoudens.
  • Zingen mag uit volle borst
  • Geld voor collecte in collectezakken bij de uitgang (of via bankrekening of GIVT-app)
  • Koffiedrinken alleen buiten.

Namens het Breed Moderamen,

Arjan Bouman