Komt allen tezamen, jubelend van vreugde

Het is herfst en het klopt: u heeft niet het Kerstnummer in handen. Met soms nog wat nazomerweer is het nog lang geen Kerst! En toch lijkt me dit een passende titel. Niet alleen omdat ‘het elke dag Kerst is’: dat God in Jezus naar de aarde kwam om ons te redden en dicht bij ons te zijn, is iets wat we elke dag mogen vieren! Maar met het nieuwe seizoen maken we een hele mooie start: een prachtige startzondag met feestelijke dienst, puzzeltocht en gezamenlijke lunch. Zingend naar de zondag, Nacht zonder Dak, Young Church, gebedsgroep, etc. Alles gaat weer van start. Samenkomen om te jubelen!

Ook de Verbindingsgroepen komen binnenkort weer samen. Van vele kanten heb ik hele mooie positieve berichten gehoord van bijzondere opbouwende momenten in deze kringen. Zondag 8 oktober worden de groepen weer gepresenteerd en vanaf dat moment kun je je inschrijven. Komt allen tezamen! 

De inleidingen van de groepen zijn straks voor iedereen via Kerkdienstgemist te volgen.

Ook om te juichen: er zijn een aantal nieuwe dingen die van start gaan: Donderdag 5 oktober wordt er bij de Avondsluiting in De Lijte een nieuwe ‘Liedbundel voor De Lijte’ gepresenteerd en in gebruik genomen. Met name Geert Zigterman en Anne Elverdink hebben een prachtige bundel samengesteld van zo’n 90 graag gezongen liederen in grote letter: jubelen van vreugde!

Voor de tieners: Tienerdienst Come Together (Vertaald: Komt (allen) tezamen) wordt in ‘nieuwe stijl’ opgestart! Met een flinke groep tieners gaan we een eigentijdse tienerviering beleven met thema’s die spelen in hun leven.  

Wat ook nieuw is: de Ontmoetingskerk heeft een eigen YouTube kanaal! (@ontmoetingskerkureterp.nl) Korte filmpjes mogen een stimulans zijn in het geloofsleven van jongeren (en ouderen). Eigentijds ‘tezamen komen’..?

Om toch Kerst te noemen: op Kerstavond is er één Kerstviering voor jong en oud in De Levensbron, samen met De Ontmoetingskerk. Is dat niet een geweldig mooie Kerstgedachte die dan werkelijk beleefd wordt?

Natuurlijk zijn er niet alleen maar lichtpuntjes. Ook zijn er in de kerk dingen die we graag anders zien. En lijkt het alleen maar dat de wereld in brand staat? Of misschien is het in ons persoonlijke leven alles behalve jubelen. Ook dán is het de kunst om tóch Gods grootheid en goedheid te erkennen en er misschien zelfs van te zingen!

Is dát niet het toppunt van aanbidding, van God eren, van geloof, dat wanneer we God juist in onze misère, in onze moeilijkheden aanroepen? Dat wanneer onze omstandigheden het tegendeel lijken te bewijzen, we tóch zeggen en zingen: ‘Heer, U bent goed en Uw liefde en trouw zijn voor eeuwig!’?

Paulus en Silas werden de kleren van hun lijf af gescheurd, met stokslagen afgeranseld (geen pretje, denk je eens in!), werden in een smerige kerker gegooid met hun voeten in het blok (als je naar de wc moet..) en tóch zongen ze lofliederen voor God! Niet omdat hun leven zo’n pretje was, maar omdat God altijd de eer toekomt – ook als ons alles tegen zit (Handelingen 16:19-26). Laten we tezamen komen en jubelen van vreugde!

Arjan Bouman