Over ons

Wie wij zijn

De Ontmoetingskerk is aangesloten bij de Protestantse Kerken Nederland (PKN) en telt ruim 850 leden. Wij zijn een levende en levendige gemeente met een  gereformeerd karakter en evangelische invloeden.

In de kerkdiensten is dat ook te zien, met variatie in muzikale begeleiding, de liedkeuze en andere elementen. Naast de zondagse erediensten worden er tal van activiteiten georganiseerd door en voor jong en oud. 

De naam “Ontmoetingskerk” is niet voor niets gekozen

We willen graag elkaar als kerkleden ontmoeten, van jong tot oud, om samen te luisteren naar het evangelie, samen te zingen,  en met elkaar mee te leven in vreugde en verdriet. Maar het gaat verder dan alleen de kerkleden.  We willen een gastvrije gemeente zijn voor iedereen. Ook voor degene, die als gast in de kerk komt, of die gewoon een keer nieuwsgierig is naar hoe het in de Ontmoetingskerk gaat  of die op zoek is naar een gemeente of naar het geloof.  

De opdracht om onze naaste lief te hebben

Dat betekent dat we aandacht voor elkaar hebben, bijvoorbeeld in het pastoraat, waarin de kerk geestelijk ondersteuning geeft aan mensen die dat op een bepaald moment in hun leven extra nodig hebben.  En we doen dat  met geld en soms ook praktische hulp via de diakonie, die mensen dichtbij en veraf ondersteunt.  

Zo willen een warme gemeente zijn, waar iedereen van harte welkom is en zich thuis voelt. Kijk rustig rond op deze website om een beeld van onze gemeente te krijgen en wees welkom in de diensten en bij de activiteiten.